Acestea sunt câteva jocuri pe care le jucăm des cu E. Pot fi adaptate cu ușurință nivelului copilului.
- Ce literă lipsește? – pentru copiii care acum încep să citescă, puneți literele din care trebuie să aleagă lângă cuvinte
2. Câte cuvinte poți face din literele date? – noi deseori facem o echipă și ne gândim împreună la cuvinte
3. Citește cuvintele și pune imaginea potrivită în dreptul fiecărui cuvânt (am folosit cardurile montessori de la Editura Gama. Le găsiți acum la reducere pe site-ul jucariivorbarete – not paid ad)
4. Scrie cuvintele din imagine: vă recomand să alegeți cuvinte din 2 sau 3 litere la început.
Care este preferatul tău? Votează 1, 2, 3, sau 4 în comentarii.
—
Copilul tău este interesat de sunete și litere, dar nu știi cum să îl ajuți să le învețe?
Am predat timp de 13 ani la gradinițe din România și Finlanda, dar mereu în limba engleză. Așa că foloseam mereu resurse pentru sunetele limbii engleze. Când fetița mea a devenit interesată de sunete, am început prin a utiliza aceleași cântecele și metode. Dar am vrut să creez ceva potrivit pentru limba română. Așa s-au născut aceste idei și cântecele. Și pentru că au dat roade, am vrut să le împărtășesc și cu alți părinți. Citește mai multe pe shop.grumpydumpling.com/sunetesilitere
Când te înscrii, primești acces instant la:
- cântecelele pentru sunetele limbii române (cântecele simple, cu imagini și gesturi, potrivite chiar și pentru copiii care nu învață încă sunetele)
- video-uri cu fiecare cântecel cântat 🙂
- jetoanele cu sunete, potrivite pentru trasare cu degetul sau markerul
- un mini-curs despre etapele învățării citirii
- idei de jocuri
Toate în format digital. Le veți putea accesa de oriunde, pe telefon sau calculator. Pentru a le utiliza cu cei mici, vă recomand să printați cardurile.
Leave a Reply